Les festes del nadal són, possiblement, les festivitats més dedicades al consum arreu dels territoris occidentals. És important doncs, tenir en compte els valors del consum responsable i ser conscients amb els pràctiques que realitzem durant aquests dies.

Des de Social Business City Barcelona, volem recomanar algunes de les pràctiques socials, solidàries i sostenibles per promoure un consum responsable durant les pròximes setmanes:

FES CONSUM RESPONSABLE!

Assegura’t de que el màxim de coses que hagis de comprar siguin productes respectuosos amb el medi ambient i les persones. Amb el mapa de https://pamapam.org/ca/ podràs consultar al mapa totes aquelles iniciatives de consum que tenen a veure amb una economia més justa.

A L’hora de comprar,  tingueu present les botigues de barri el comerç de proximitat, i recorda els valors principals del consum responsable:

  • Sostenible
  • De proximitat
  • Ètic i solidari

REGALS INNOVADORS: REGALA EXPERIÈNCIES

No cal que tots els regals siguin materials, pots regalar experiències i ser més original.

També pots re-utilitzar regals o fabricar-lo tu mateix, d’aquesta manera t’asseguraràs que siguin objectes únics i personalitzats.

Amb la re-utilització de regals no només estàs donant sortida a un objecte que no s’utilitzava sinó que disminueixes el teu consum.

Tingues en compte també que no fa falta fer regals tenint en compte la quantitat, sobretot amb els més petits, sinó que s’ha de donar importància a altres ítems sense caure en l’híper consum.

Per renovar les teves joguines, visita la pàgina: https://bit.ly/2ORTpZn

MINIMITZA ELS TEUS RESIDUS

A banda de reciclar, algunes de les altres pràctiques que pots començar a utilitzar durant aquest nadal son les d’embolicar regals amb teles o amb paper que pugui ser reciclable posteriorment.

MOU-TE EN TRANSPORT PÚBLIC O BICICLETA

La major part dels festiu s’acostuma a aglomerar gran part de la població en ciutats grans i al voltant dels grans centres de consum. Per ta d’evitar aquestes gras aglomeracions i contaminar el mínim possible, es recomana la utilització del transport públic o altres mitjans de transport sostenibles per a distàncies més curtes: Bicicleta o a peu.

SIGUES SOLIDARI

Aprofita per tenir en consideració a altres col·lectius menys privilegiats i vincula’t amb aquelles causes que més t’identifiquis.

El 15 de Desembre es realitza al Caminada del Nadal Solitari a Barcelona. https://www.barcelona.cat/ca/nadal/activitats/detall/caminada-de-nadal-solidaria_99400013467.html), on es realitza una ruta d’11 quilòmetres pels barris del Gòtic, de Sant Antoni i l’Eixample i que conclou amb la recollida d’aliments de Càritas.