SomComunitat és una aplicació virtual que va néixer el 2021 per donar resposta als reptes de digitalització de l’acció comunitària. Es tracta d’una iniciativa dirigida principalment a les organitzacions del Tercer Sector i l’ESS que implementen polítiques de desenvolupament comunitari – de qualsevol àmbit – facilitant-ne la sistematització, gestió i l’avaluació a diferents nivells: en quant al procés, en quant als resultats i en quant a l’impacte que generen a nivell social, econòmic i cultural.

El novembre del 2022, SomComunitat va ser seleccionat com a projecte singular de la convocatòria de 2022 i va rebre la subvenció corresponent de la Generalitat de Catalunya. Els Projectes Singulars tenen per objectiu generar ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials, noves línies de negoci, noves empreses, nous mercats, en el marc de l’economia social i cooperativa i aprofitant oportunitats estratègiques del propi sector d’activitat o del territori.

Gràcies a la inversió adjudicada, podrem seguir desenvolupant l’aplicació i tirar endavant amb la implementació de la fase 2 del projecte, centrada en aportar valor a la generació, seguiment i avaluació de la política pública. Les diferents administracions responsables de processos i accions comunitàries, podran visualitzar el conjunt de la seva intervenció de forma holística, sent capaces de: 1) generar indicadors globals i segmentats de l’acció comunitària; 2) identificar bones pràctiques i àmbits de millora comparant entre territoris; 3) avaluar l’impacte de l’acció comunitària de l’administració a través d’indicadors macro i micro en relació al capital social, econòmic i cultural.